Translate

EN NL

ourStoryHeader

  

TheLittleGym_Peter-Paul_OwnerPeter Paul R

Eigenaar

Mijn twintigjarige zelf zou wel een beetje raar opkijken, als ik diegene nu zou vertellen dat ik nu een The Little Gym eigenaar ben! Ik studeerde destijds bedrijfskunde en kunstgeschiedenis aan de universiteit. Kinderen een koprol of salto aanleren, hoe ze goed kunnen luisteren of vrienden maken: dat had ik nog niet in mijn vizier.

Tot ik vijftien jaar geleden Alexander de Wit tegenkwam: de eigenaar van The Little Gym Europe. Hij was op zoek naar de juiste persoon om een gym in Nederland te openen. Mijn partner vond het perfect bij me passen.

Ik was niet meteen overtuigd. Ervaring als leraar had ik als kunsthistoricus niet. Nog nooit had ik voor een klas gestaan en een achtergrond als gymnast was het enige aanknopingspunt dat ik met The Little Gym had.

Al snel bezocht ik Alexander bij The Little Gym Waterloo. Daar werd ik geraakt door de positieve, open en internationale sfeer. Ouders vertelden me hun verhalen over waarom zij terug blijven komen. Ook maakten ze duidelijk waarom ze zo blij zijn met de gym.

Één van de moeders vertelde me dat ze in een huis woont dat eigenlijk te klein is voor haar zoon, die natuurlijk barst van de energie. The Little Gym is hun ‘tweede thuis’ om stoom af te blazen, te leren en te lachen maar ook de plek waar zij zelf even een hoognodige pauze kan nemen.

Ik dacht: wow, als dit voor families in Waterloo werkt, dan zou het zeker moeten werken voor een internationale stad als Amsterdam! Op een zaterdag in 2002 openden we een The Little Gym Amsterdam franchise. En in 2009 volgde The Little Gym Den Haag.

Ouders vertellen ons vaak dat we een grote impact hebben op hun kinderen. Een moeder van tweelingzonen: “Weet je dat ze je thuis nadoen? Ze zien jullie maar een uur in de week, maar ze praten thuis alsof jullie superhelden zijn. The Little Gym voegt iets magisch toe aan hun leven.”

We proberen ook wel om onze gym een beetje magisch te maken voor de kinderen. Samen creëren we een fantasiewereld waarin ze zich natuurlijk kunnen gedragen. Natuurlijk bieden we ze wel grenzen en structuur maar ook de vrijheid van hun eigen wereld. In onze gym zien we veel kinderen voorbijkomen die bang zijn om iets nieuws te proberen. Maar bij ons is er geen veroordeling – ze voelen zich veilig genoeg om te falen. Dat bevordert leren, zelfvertrouwen, lef en vriendschap. Die ervaring dragen ze met zich mee en dat willen ze thuis herbeleven.

In de afgelopen veertien jaar hebben duizenden kinderen lessen bij ons gevolgd. Het merendeel werd een vriend van ons. Een groep jonge moeders – half Nederlands en half expat – heeft elkaar ontmoet tijdens onze eerste Hummeltjes-les. Nog altijd hebben ze een hechte band, één van hun heeft zelfs een The Little Gym in Tsjechië geopend.

Het is geweldig om lessen te leiden, kinderen te leren kennen en te zien hoe ze leren en hoe blij ze hiervan worden. De combinatie tussen lesgeven en luisteren voelt als een geschenk. Vorige maand werd ik bijvoorbeeld ineens aangesproken door een moeder in een restaurant. Ze liet me trots een foto van twee jonge mannen zien die ooit als kleuter naar de gym kwamen. Ze waren nu volwassen en deden allerlei sporten. De moeder vertelde me dat ze zoveel te danken hebben aan die eerste jaren bij The Little Gym. Dát was een magisch moment…

Peter-Paul van Reenen
Eigenaar – The Little Gym Amsterdam en The Little Gym Den Haag